Internasjonal debatt om livmorhalskreftvaksinen

I lederartikkelen peker Haug på at det fortsatt er en rekke ubesvarte spørsmål knyttet til virkningen av HPV-vaksinen. Hun kommenterer også en ny analyse om vaksinens helsemessige og økonomiske implikasjoner i USA publisert i samme utgave av NEJM.

- Analysen er grundig og god, men konklusjonen bygger på ganske optimistiske forutsetninger - blant annet at vaksinen virker livet ut. Dette vet vi ennå ikke om er tilfelle, påpeker Charlotte Haug.

The New York Times satte i en annen artikkel denne uken søkelys på legemiddelindustriens aggressive markedsføring av livmorhalskreftvaksinen. Avisen fulgte opp med å intervjue Haug, men også flere store medier har skrevet artikler basert på Haugs leder.

Les artikkel i:
Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media