Sulfonylurea kan erstatte insulin ved barnediabetes

 

Norske forskere som er en del av tre internasjonale forskergrupper, står bak studien som er publisert i New England Journal of Medicine. Studien omtales i en Norsk forskning-artikkel som er publisert først på nett i Tidsskriftet i dag.

Forskergruppene slo seg sammen for å kunne ha nok pasienter til mer sikkert å kunne si noe om effekten av sulfonylurea ved diabetes pga. Kir6.2-mutasjoner.

– 44 av 49 pasienter kunne slutte med insulin etter å ha fått sulfonylurea. Studien slår fast at sulfonylurea er sikkert, i hvert fall i et kort perspektiv, hos pasienter med diabetes på grunn av mutasjoner i Kir6.2 og er trolig mer effektivt enn insulin, sier professor Pål Rasmus Njølstad ved Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Bergen, til Tidsskriftet.

Les mer:

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media