Forståelig om egenandeler

De færreste pasienter setter seg inn i trygderettighetene før de har bruk for dem selv, og frikortordningen kan være kronglete å få oversikt over for nybegynnere. Det har Trygdeetaten nå gjort noe med, og laget en noe enklere tekst som er tilgjengelig på etatens nettsider. Teksten er formet som et faktaark. Dette kan legene skrive ut og henge opp på et sted som er synlig for pasientene.

Mangelfull kunnskap

- Vi har fått en del tilbakemeldinger på at informasjonen om egenandelstak 2 var vanskelig å forstå. Det er dessuten en del pasienter som ikke er klar over at det finnes et egenandelstak 1 heller, så derfor benyttet vi anledningen til å forenkle hele teksten, sier rådgiver i Trygdeetaten, Tone Harangen, til Tidsskriftet.

Bruksanvisning

På faktaarket forklares for eksempel hva frikort er, hvordan man søker om frikort, hva som omfattes av egenandelstak 1 og 2, og hvor mye man kan få igjen i kroner og øre.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media