E-helse og vanlig helse

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Direktoratet for e-helse ble opprettet i 2016 for å gi sterkere styring og «økt nasjonal satsning på digitalisering i helsetjenestene». Siden da har direktoratet vært i nærmest konstant hardt vær, blant annet på grunn av samrøre med private konsulentselskaper og manglende kostnadskontroll. I 2020 ble en rekke av deres oppgaver overført til Norsk helsenett. Og etter en knusende rapport fra Riksrevisjonen i 2021 ble direktoratets største prestisjeprosjekt – pengesluket Akson – endelig gravlagt for godt, etter å ha kostet over en halv milliard kroner så langt.

  Fra 1. januar 2024 blir også selve direktoratet historie. Som en del av omorganiseringen av hele den sentrale helseforvaltningen skal de fleste av oppgavene overføres til Helsedirektoratet. Der får e-helsen selskap av vanlig helse. Det gjenstår å se om dette fører til bedre helse. Bedre kostnadskontroll er det i alle fall lov til å håpe på.

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media