Redaktørens hjørne #39: Demens, småbarns skjermbruk, leger og alkohol

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Er det noen sammenheng mellom bruk av bremsemedisiner mot demens og dødeligheten ved lewylegemedemens? Hvor skadelig er det på sikt å sette barna foran en mobilskjerm for å roe dem ned? Fører legalisering av cannabis til økt alkoholbruk? Og hvordan står det egentlig til med legenes forhold til alkohol? En studie har sett på forekomsten av utbrenthet blant leger under pandemien. I tillegg foreligger det ny forskning på forekomsten av vaksineindusert myoperikarditt etter MRNA-vaksine. I en artikkel i BMJ kan vi lese om en av de mange konsekvensene av pandemien, nemlig den store andelen barn som har blitt foreldreløse. I Storbritannia fortsetter krisen i NHS, med blant annet svært overfylte sykehus og helsearbeidere som sliter under stadig dårligere arbeidsforhold. Sjefredaktør Are Brean forteller om dette og mer i ukens episode.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media