Redaktørens hjørne #35: Opioidalternativer, tarmkreftscreening, seksuell vold og psykiske lidelser

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Er det mulig å begrense bruken av opioider til smertebehandling etter kirurgiske inngrep? Det har blitt undersøkt i en nylig publisert studie. I en studie fra Japan har forskere sett nærmere på om det er forskjell på utfall etter kirurgi basert på kjønnet til kirurgen. En ny norsk studie har undersøkt effekten av tarmkreftscreening, mens det i en annen studie har blitt sett nærmere på effekten av screening for depresjon og selvmordsrisiko hos unge. Kan seksuell vold forklare noe av forskjellen mellom kjønnene når det gjelder forekomst av psykiske lidelser hos unge? Og hva vet vi om gener og hvor høye mennesker blir? Assisterende sjefredaktør Ragnhild Ørstavik forteller om dette og mer i ukens episode.

  Alle referansene finner du som vanlig i episodebeskrivelsen i appen din.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media