Redaktørens hjørne #33: Tran mot covid-19, smitte på kongresser, trenger man 10 000 skritt om dagen?

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Beskytter tran mot covid-19? I noen deler av verden har de første nasale, eller mukosale, vaksinene mot covid-19 blitt godkjent. Under pandemien ble de fleste kongresser avholdt digitalt, men hvor mye smitte skjer egentlig på denne typen samlinger? Og bør vi beholde hybridmøtene? Storbritannia har fått en ny statsminister – hva betyr det for NHS? De fleste kjenner til anbefalingen om å gå 10 000 skritt om dagen, og nå foreligger mer forskning på om denne anbefalingen faktisk holder vann. Selv om kunstige søtningsstoffer ofte er et sunnere alternativ enn sukker, vet vi lite om de negative helseaspektene ved de kunstige søtningsstoffene i seg selv. Sjefredaktør Are Brean forteller om dette og mer i ukens episode av Redaktørens hjørne.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media