Redaktørens hjørne #32: Tedrikking og dødelighet, den globale byrden av kreft, beskytter briller mot SARS-CoV-2?

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Nå foreligger det mer forskning på de første smitteutbruddene av SARS-CoV-2, der man blant annet har kunnet påvise at tidlige zoonotiske varianter av viruset må ha eksistert på våtmarkeder i Wuhan i flere år før pandemiens utbrudd. En annen nylig publisert studie har sett på forekomsten av sekveler etter SARS-CoV-2-infeksjon hos barn. Kan man stole på resultatet av neseprøver som barn tar selv? Og beskytter briller mot smitte?

  Den hittil største kohortstudien av apekoppertilfeller er nettopp publisert, og der finnes mye nyttig informasjon for de som jobber klinisk med denne pasientgruppen.

  Antitrombotisk behandling etter gjennomgått hjerteinfarkt handler om å balansere risikoen for ny trombose på den ene siden og risikoen for blødning på den andre. Men er en av disse farligere enn den andre? I tillegg får du blant annet høre mer om abortsituasjonen i USA og i Sør-Amerika, om den globale kreftbyrden og tilknyttede risikofaktorer, og sammenhengen mellom tedrikking og dødelighet.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media