Redaktørens hjørne #30: Apekopper, forsknings-flyktninger, overmedikalisering i moderne medisin

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Hvor godt beskytter vaksiner mot omikron-varianten av SARS-CoV-2? En ny studie viser at SARS-CoV-2 også kan gjenfinnes i avføringen hos pasienter som har hatt milde sykdomsforløp lenge etter at de ble friske. Hva vet vi om utbruddet av apekopper som har dukket opp i flere land den siste tiden? Krigen i Ukraina har ført til forskningsinstitusjoner i landet systematisk har blitt angrepet, og dette vil få konsekvenser for forskningen fremover. Krigen har også ført til at flere av de fremste russiske forskerne har flyktet fra Russland, hvordan skal vi forholde oss til dem? I tillegg får vi høre mer om overgangsalderen, risikoen ved for mye sitting og om overmedikalisering og det stille målet om å bekjempe døden i moderne medisin. Sjefredaktør Are Brean deler siste nytt fra andre medisinske tidsskrifter i den siste Redaktørens hjørne før sommeren.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en mail på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media