Redaktørens hjørne #29: Covid-19 i Hong Kong, screening for prediabetes, masseskytinger i USA

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Hvordan gikk Hong Kong fra å håndtere pandemien godt i begynnelsen til å ha verdens høyeste covid-19-dødsrater nå? Hvordan vil USA se ut etter Roe Vs Wade, der abort vil være forbudt i mange stater? Hvor effektivt er skatt på sukkerholdige drikker? Det er en viss assosiasjon mellom kaffeinntak og redusert dødelighet – blir dette «nullet ut» hvis man har sukker eller kunstig søtningsmidler i kaffen man drikker? Hvem bør screenes for prediabetes? Hvordan går det med de overlevende ofrene etter masseskytinger i USA? Som et tiltak mot masseskytinger foreslår mange republikanere opptrapping av bevæpnet politi – eller bevæpnede lærere – på skolene. Men vil det hjelpe? Hva er den globale sykdomsbyrden av RS-virus? Hvordan står det til med forekomsten av HPV-infeksjoner etter innføringen av vaksiner? Hvordan går det med pasienter som blir operert på dagtid av kirurger som har hatt vakt hele natten? Sjefredaktør Are Brean tar deg gjennom siste nytt fra internasjonale medisinske tidsskrifter.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en mail på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media