Redaktørens hjørne #27: Seksuell vold i krig, akutt hjertesykdom, diabetes og skoleprestasjoner

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Seksuell vold er ikke uvanlig i krig, og vi ser også at denne strategien blir brukt mot sivile i Ukraina. Medisinsk opplæring via Zoom og andre digitale verktøy har blitt viktigere for å hjelpe helsearbeidere på innsiden i Ukraina. Pandemien er dessuten fortsatt ikke over, selv om det kan føles sånn i enkelte deler av verden. Det utvikles fortsatt nye koronavaksiner – trenger vi det? Og hvordan har pandemien påvirket fremdriften på FNs bærekraftmål?

  Hvordan går det med pasienter som har hatt akutt hjertesykdom? Er det noen sammenheng mellom å bli eksponert for diabetes type 1 i mors liv og senere skoleprestasjoner hos barnet – og har det noe å si om fedrene har diabetes type 1? I tillegg får du høre mer om et russisk nettsted som selger forfatterskap for opptil $5 000, og om sammenhengen mellom nattarbeid og hvor sunn alderdom man får. Sjefredaktør Are Brean forteller om dette og mer i ukens episode.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en mail på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media