Forside nr. 7/2022

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Illustrasjon © Oscar Grønner
  Illustrasjon © Oscar Grønner

  Det er håp i hengende snøre, sies det i et kjent ordtak. Ved hjerneslag er håpet knyttet til at man handler raskt. En velfungerende behandlingskjede med umiddelbar transport til sykehus, riktig diagnose og tidlig behandling redder liv og begrenser skade. Mekanisk trombektomi går ut på at man «fisker» ut blodproppen som blokkerer blodtilførselen til hjernen. Illustrasjonen på forsiden viser Oscars Grønners fremstilling av metoden, som nå er standard behandling ved akutt hjerneinfarkt og okklusjon av de store arteriene som forsyner hjernen med blod.

  Oscar Grønner jobber med illustrasjon og grafikk. Flere av hans arbeider kan du se her: instagram.com/oscargronner

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media