Redaktørens hjørne #25: Urettferdig vaksinefordeling, natrium og hjertesvikt, kunstige søtningsmidler og kreftrisiko

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Den ujevne fordelingen av covid-19-vaksiner er fortsatt et globalt problem – hele 2,8 milliarder mennesker er fortsatt helt uvaksinert. Hvordan oppstod denne skjevheten? Og hva kan gjøres for å rette det opp? Det foreligger også mer forskning på covid-19-sykdom hos barn og unge, og på hva slags effekt skolestenging har hatt på barn og unges mentale helse. Nå kan vi dessuten også lese resultatene av en dobbeltblindet randomisert placebokontrollert studie av ivermectin til behandling av covid-19. Så til noe helt annet: hjelper det å senke inntaket av natrium for hjertesviktpasienter? Og gir kunstig søtningsmiddel økt kreftrisiko? Are Brean forteller om dette og mer i ukens episode.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en mail på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media