Snakk om det

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  57 år gamle David Bennett fra Maryland i USA døde 8. mars 2022. To måneder tidligere hadde han, som det første mennesket i verden, fått transplantert et hjerte fra en genmodifisert gris. Grisehjertet hadde fungert i Bennetts kropp uten åpenbare tegn til avstøtning før han døde.

  Bennetts historie gir håp om at xenotransplantasjon kan bli en fremtidig mulighet for mennesker som trenger nye organer for å opprettholde livet. Men dit er det ennå langt. Inntil videre er vi avhengige av at flere mennesker enn nå er villige til å bli organdonorer.

  I disse dager er det 25 år siden Stiftelsen Organdonasjon ble opprettet i Norge. Initiativet trengs fortsatt. De siste tre årene har antallet donasjoner fra avdød donor sunket. I underkant av 500 nordmenn står nå i organkø. I 2021 døde 38 av dem i ventetiden. Å øke bevisstheten om organdonasjon i befolkningen er enkelt: Snakk om det!

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media