Redaktørens hjørne #23: Krigen i Ukraina, hvordan beskytte CRISPR-babyene, når er en pandemi over?

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Er det riktig å boikotte russisk forskning på grunn av krigen? Meningene er delte. Over 200 helseinstitusjoner i Ukraina har hittil vært i skuddlinjen eller befinner seg i områder som russiske styrker har tatt kontroll over, og situasjonen blir stadig mer kritisk. Pandemien herjer fortsatt, men hva slags forskjeller ser vi i sykdomsforløpet for pasienter smittet med enten delta eller omikron? Hvilke koronavaksiner – om noen – gir den høyeste antistoffkonsentrasjonen i morsmelk? Og hvordan går det egentlig med eldre som har overlevd en covid-19-infeksjon? Hvordan spredde smitten seg under sommer-OL og Paralympics i Tokyo i 2021? Og hvordan kan man beskytte de såkalte CRISPR-babyene, som ikke selv har valgt situasjonen de nå har havnet i? Nå foreligger det dessuten mer forskning på den mystiske hjernesykdommen som dukket opp i Canada – fantes den i det hele tatt? Sjefredaktør Are Brean snakker om dette og mer i ukens episode.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en mail på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media