Redaktørens hjørne #20: Covid-19-medisiner, forventet levealder i USA, Theranos-skandalen

Podkast Stetoskopet
  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Hvordan har pandemien påvirket forventet levealder i USA? Er monoklonale antistoffer et effektivt våpen i kampen mot en SARS-CoV-2-infeksjon? Det har dessuten kommet mer forskning på vaksinenes effektivitet i Israel, og nye data om vaksinebivirkninger i USA. Elizabeth Holmes, grunnlegger av og tidligere administrerende direktør i Theranos, ble funnet skyldig i fire av 11 anklagepunkter om svindel. Hvorfor måtte det en avis til for å avsløre svindelen? I en ny studie undersøkes risikofaktorer for utvikling av multippel sklerose. De norske Nobelprisvinnerne May Britt Moser og Edvard Moser har dessuten nådd enda et gjennombrudd, som beskrives som minst like stort som oppdagelsen av hjernens gitterceller. Sjefredaktør Are Brean deler siste nytt fra andre medisinske tidsskrifter.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en mail på stetoskopet@tidsskriftet.no.

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel
  Relaterte artikler

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media