Redaktørens hjørne #19: Omikron, spiseforstyrrelser under pandemien, kaffe og te mot hjerneslag

Podkast Stetoskopet
  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Omikron-varianten er over oss – hva vet vi så langt? Vaksineskjevfordelingen fortsetter, med bare 6 % vaksinedekning i lavinntektslandene. Det jobbes med nye internasjonale avtaler for håndtering av pandemier, men er de gode nok? I tillegg har man i Canada sett en økning i nye tilfeller av anorexia nervosa blant unge under pandemien. Franske forskere har sett på svangerskaps- og fødselskomplikasjoner og covid-19 i en retrospektiv studie. Godkjenningen av aducanumab til bruk mot Alzheimers sykdom fortsetter å være kontroversiell, og tre av medlemmene i FDA-komiteen trakk seg i protest. Nå foreligger det mer forskning på medikamentet. Forebygger kaffe og te hjerneslag og demens? Sjefredaktør Are Brean deler siste nytt fra andre medisinske tidsskrifter.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en mail på stetoskopet@tidsskriftet.no.

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel
  Relaterte artikler

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media