Redaktørens hjørne #16: Psykisk helse hos unge, ny malariavaksine, rasisme i helsevesenet

Podkast Stetoskopet
  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Hvordan har røykevaner blitt påvirket av pandemien? Er det sammenheng mellom covid-19-vaksinering og spontanaborter? Kan oxytocin redusere sosiale vansker hos barn med autismespekterforstyrrelser? Nature har dessuten nylig hatt en rekke artikler om psykisk helse hos barn og unge. WHO har satt ned en ny gruppe som skal jobbe med et rammeverk for studier av truende patogener i fremtiden. I tillegg har WHO for første gang anbefalt utbredt bruk av en ny malariavaksine. Et opprop for å gjøre det amerikanske helsevesenet klimanøytralt er endelig publisert, en god stund etter mange andre. Og flere nye artikler viser at etnisitet påvirker din opplevelse i helsevesenet, både for helsepersonell og pasienter. Sjefredaktør Are Brean deler siste nytt fra andre medisinskvitenskapelige tidsskrifter.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en mail på stetoskopet@tidsskriftet.no.

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel
  Relaterte artikler

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media