Personvernerklæring for Clarivate Scholar One og Tidsskriftet for Den norske legeforening

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvordan Tidsskrift for Den norske legeforening gjennom Clarivate ScholarOne (også kalt Manuscript Central) samler inn og bruker informasjon om brukere som sender inn manuskripter. Du vil få presentert denne avtalen og bli bedt om å godkjenne den når registerer deg i ScholarOne eller går inn for første gang siden mai 2018.

Erklæringen inneholder informasjon som du har krav på, blant annet om hvordan det samles inn opplysninger gjennom bruk av systemet, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Vi informerer også om hvem som har tilgang til innsamlede personopplysninger.

Tidsskriftet bruker ScholarOne til å la forfattere sende inn og lagre manuskripter de ønsker publisert i Tidsskriftet og sender deg epost i forbindelse med denne prosessen. Tidsskriftet kan i tillegg bruke epost-adressen du lagrer til å sende deg ny og nyttig informasjon om publisering på Tidsskriftet. 

Legeforeningen, ved generalsekretær, er behandlingsansvarlig for vår behandling av personopplysninger. Ansvarlig redaktør i Tidsskriftet har det daglige behandlingsansvaret for Tidsskriftet.no.

ScholarOne, også kalt også kalt Manuscript Central, utvikles og driftes av programvareselskapet Clarivate. Det er inngått en databehandleravtale med Clarivate??

ScholarOne samler inn og lagrer tre typer personlig informasjon: 

- Personlig informasjon du selv har lagt inn og skapt gjennom din brukerkonto, for eksempel kontaktinformasjon.

- Data andre brukere av ScholarOne har opprettet om deg fordi du er en medforfatter på et innsendt manuskript.

- Som alle andre nettjenester bruker ScholarOne server-logger og såkalte cookies for å drive tjenesten, rette feil, analysere bruk og forbedre tjenesten. Clarivate bruker cookies og annet innsamlet informasjon kun til drift av ScholarOne og deler ingen innsamlet informasjon med andre partnere.

Clarivate er et britisk selskap, men Scholar One er drevet på servere som er lokalisert i USA. Ansatte i Tidsskriftet og ScholarOne har tilgang til dine personlige data. 

Innsyn og sletting:

Du kan gjennom din brukerkonto slette denne kontoen eller be oss om å gjøre det - send en epost til redaksjon@tidsskriftet.no. Vi sletter brukerkontoene til brukere som ikke har benyttet dem de siste tre kalenderårene. Brukere som ønsker å beholde sin konto i tre nye år trenger bare å logge seg på en gang.

Alle innsendte manus blir arkivert uavhengig av om de blir godkjent eller ikke. Vi sletter hverken godkjente eller refuserte manus da vi i etterkant av vitenskapeligetiske årsaker kan ha behov for å dokumentere behandlingshistorikk. Dette kan for eksempel være påstander om plagiat eller manipulering av forskningsdata.

Kontaktperson 

For spørsmål om personvern kontakt digitalsjef Einar Ryvarden, einar.ryvarden@tidsskriftet.no, +47 982 16 665.
 

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media