#StopBombingHospitals

Lisa Dahlbak Jacobsen Om forfatteren
Artikkel

I går delte store deler av Norge bilder av seg selv med emneknaggen #stopbombinghospitals. Det var ett år siden Leger Uten Grensers sykehus i Kunduz, ble bombet.

Under angrepet i Afghanistan ble 42 mennesker ble drept, både pasienter i sine senger og leger på jobb.

– Det brutale angrepet førte til en ny FN-resolusjon om å stanse angrep på sykehus, men situasjonen på bakken er den samme: siden angrepet har 66 medisinske fasiliteter Leger Uten Grenser støtter i Syria blitt bombet og 6 i Jemen, skriver Leger Uten Grenser i en pressemelding.

I tillegg viser en oversikt fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen at 2.400 angrep har blitt utført mot helsepersonell og pasienter i 11 land de siste tre årene.

I går inviterte derfor Leger Uten Grenser og Røde kors alle til å stå sammen for å vise solidaritet med helsepersonell som har mistet livet det siste året og samtidig fordømme målrettede angrep på sykehus. Det ble arrangert markeringer over hele landet – fra Hammerfest i nord til Arendal i sør.

Tidligere i sommer skrev vi på lederplass om sykehus og helsepersonell som er blitt målskiver i en nøye kalkulert terrorstrategi.

Les hele lederen: Også krig har regler

Anbefalte artikler