Kaffeprat om legelivet

Tre generasjoner leger. De har alle vært i tvil om yrkesvalget. Men Herrens veier er uransakelige. Nå deler de frykten for spørsmålet «Er det en lege ombord?» og den lattermilde oppgittheten over folk som vil ha en gratiskonsultasjon i hyggelig lag.

Vi treffer dem hjemme hos Audun i postkortvakre Norheimsund i Hardanger. Det arkitekttegnede huset glir nesten usynlig inn i landskapet ned mot fjorden.  Fra sofaen ser vi rett på Folgefonna. Hvit isbre, blank fjord, gul robåt, hjemmelaget eplekake. Kaken er det kona Margit Ann som har laget, i anledning at guttene hennes skal fortelle Tidsskriftets lesere hvordan det er å være i samme båt. Hele intervjuet kan du lese her: I samme båt.

Audun Storaas (92) er pensjonert distriktslege og lungelege, Torgeir Storaas (54) er overlege ved Øre-nese-halsavdelingen og Yrkesmedisinsk avdeling ved Haukeland universitetsjukehus og Eivind Storaas (26) er turnuslege ved Sykehuset i Vestfold.

Mye har endret seg fra da farfar var ung, men de har mye til felles også. Mens båndet går, snakker de tre om hvordan det er å være en legefamilie, om legerollen før og nå, om å være lege på fest og om å være lege på fly. Du får dessuten tips om hvordan du kan holde deg i god fysisk form når du bikker 90 år.

Rundt bordet sitter også kona Margit Ann, fotograf Ole Walter (du hører at han knipser) og undertegnede.

Hele intervjuet kan du lese her:
I samme båt

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media