Legelivet

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Jeg jobber som vikar på et allmennlegekontor i Oslo. Det som er fint med det er at dagene er veldig varierte

  Jonas Bergland. Foto: Anja Elmine Basma
  Jonas Bergland. Foto: Anja Elmine Basma

  Dagene er varierte når det gjelder både innhold og faglige utfordringer. Alt fra virkelig syke gamlinger til nybakte foreldre som kommer inn med panikk i blikket og en baby som har fått litt snørr i nesa.

  Ulempen med allmennpraksis er alt papirarbeidet. Alt man gjør blir til papirer som man må forholde seg til. Du henviser, tar blodprøver, fjerner føflekker. Papir, papir, papir. Jeg hater papirer. Jeg kaster papirer så ofte jeg kan. Er det en ting jeg hater mer enn papirer, er det skjemaer. Og er det noe man må forholde seg til som allmennlege, er det skjemaer.

  På vegne av meg selv. Jeg var totalt uforberedt på den imponerende kronglete måten godkjenning av en vikarstilling skulle være: Send søknad om godkjenning av vikarstilling til kommuneoverlegen, og forresten, legg ved en vandelsattest fra politiet som viser at du ikke har gjort noen form for alvorlig kriminalitet i det siste. Har du sendt det, sier du? Javel, men den har vi visst rotet bort og nå er det blitt 2014 og den forrige er jo fra 2013, vet du. Javel, og nå? Nei, nå må du jo sende inn søknad om veiledet praksis til Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAK). Når du får svar? Om seks til tolv uker. Den ble visst borte i posten. Send på nytt, ja ny behandlingstid på seks til tolv uker. Jøss, det viser seg at veiledningen er over. Så da er det bare å godkjenne deg som lege. Send et skjema der du søker om å jobbe som allmennlege til oss på SAK nå som vi oppdaget at du jo har godkjent mengde veiledning sånn at du kan bli allmennlege, men du må nesten sende det skjemaet. Behandlingstid? Nye seks til tolv uker.

  Flotte greier. Hei, HELFO, hvorfor får jeg ikke en eneste krone i betaling selv om jeg sender inn oppgjør? Åja, fordi stillingen ikke er godkjent av SAK etter at det ble 2014, ja. Jeg skjønner. Så praktisk! Ny mail fra SAK: Kan du sende det skjemaet som først ble borte i posten og som du så kom ned og leverte personlig på nytt? Kan jeg ringe dere? Ja jøss, men vi tar ikke telefonen noe særlig. Lykke til!

  Heldigvis får jeg ikke inn noen penger fra HELFO, så det blir lite papirarbeid rundt regnskap og sånt faenskap.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media