Beste oversiktsartikkel i Tidsskriftet 2013

- Advarselen mot bruk av lidokain adrenalin i fingre og tær er ubegrunnet. Slik bedøvelse har betydelige praktiske fordeler. Forsiktighet bør utvises ved infiserte fingre og der det er dårlig sirkulasjon, skrev Finsen i artikkelen Nekrose i fingre og tær etter lokalbedøvelse med adrenalin - en vandrehistorie?

Artikkelen har et viktig budskap, og når en oversiktsartikkel kan bidra til å snu en uheldig tradisjon gjør det den enda viktigere. Den er godt skrevet, og har en kortfattet og interessant historisk introduksjon som setter budskapet i relieff, heter det i juryens begrunnelse.
- Artikkelen omhandler en svært utbredt praksis og har stor interesse for mange leger, sa juryleder og medisinsk redaktør Are Brean.

Han delte ut prisen under møtet for de faglige medarbeiderne, som ble avholdt i Bergen i begynnelsen av mars.

På andreplass kom Odd Jarle Kjørstad og Dagny Faksvåg Haugen med artikkelen Hjarte-lunge-redning til kreftpasientar i palliativ fase
- Dette er en velskrevet artikkel om et klinisk viktig tema som også berører en dagsaktuell debatt om prioriteringer, over- og underbehandling, sa Brean.

Tredjeprisen gikk til Hebe Désirée Kvernmo og Jan-Ragnar Haugstvedt og artikkelen Behandling av medfødte sammenvokste fingre. - Dette er et tema som ikke akkurat berører alle Tidsskriftets lesere, men som er et eksempel på at det er de overraskende lesererfaringene av typen «Jøss, dette var jo interessant!» som er styrken til et generelt medisinsk tidsskrift, sa Brean.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media