I brevet til redaksjonen skriver Aavitsland og hans kamphaner: "Vi som tilbyr tjenester til denne pasientgruppen har både ansvar for, og interesse av, at kunnskapsfronten bringes videre." Hvilke tjenester tilbyr dere til denne pasientgruppen? De som ikke får noen diagnose av de mangelfulle norske analysene, eller som får en diagnose med kortvarig ab behandling som ikke er tilstrekkelig, får av Aavitsland diagnosen pseudoborreliose med behandlingstilbud trøst og lindring. Kunnskapsfronten, som for øvrig er et godt uttrykk for debatten, skal bringes videre ved Sørlandet sykehus ved å sørge for at smitten på internett ikke skaper frykt i befolkningen og for å unngå overdiagostisering og overbehandling.
På vegne av kronisk syke mennesker sier jeg "trøste og bære". Problemet er jo at kronisk syke mennesker får en pseudodiagnose i det norske helsevesen uten behandlingstibud og at de som i dag har økonomi til det det, reiser til utlandet i håp om å få en riktig diagnose og behandling. Hva er det som er mer betryggende med det enn å etablere et helsetilbud i Norge med leger som åpner for å utnytte de analyseverktøyene som benyttes i utlandet, og som er genuint interessert i å finne en riktig diagnose på kronisk syke mennesker? Risikoen med en langvarig ab behandling kan da neppe bli større med å få den inn under en nasjonal kontroll?
Det kan se ut som Horn og Avitsland av uforståelige grunner er mer opptatt av å fronte en ikke-vitenskapelig dokumentert påstand om at kronisk boreliose ikke eksisterer og at langvarig ab ikke hjelper, hvilket i seg selv er to motstridende påstander, enn å bidra til en kunnskapsutvikling som hjelper pasientene. Men de støtter opp om kunnskapsfronten.