Skal vi ta av oss frakkene?

Emner:
  • frakk
  • legefrakk
  • smitte

Stetoskop og frakk. Ingenting minner folk mer om en lege. Illustrasjonsfoto: Ole Kristian Losvik

skriver at leger har brukt hvite frakker i over hundre år, og at bakgrunnen for det nye antrekket var ønsket om å identifisere seg mer med vitenskapen. Så labfrakkene ble "oppgradert" til legefrakker. Frakker hadde til da bare blitt brukt til obduksjoner. Siden obduksjonsfrakkene var sorte, var det ikke rart at man valgte hvitt for de levende.

Med frakken følger det forventninger, men sannsynligvis følger det også mye annet. En

 ved University of Maryland Medical Center viste at 23% av frakkene var infiserte med gule stafylokokker, og 18% av dem MRSA.Hvorvidt hvitfrakk-hypertensjon skyldes legen eller klærne er derimot usikkert.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media