Tidsskriftet er nå på iPad

Det finnes mange gode medisinske iPad-apper for leger, men de færreste er på norsk og basert på norske forhold.

Leger i forkant

- Leger har alltid vært raske til å ta i bruk nye informasjonsteknologi for å tilegne seg og dele kunnskap. Derfor har Tidsskriftet de siste årene stadig tatt i bruk nye kanaler og plattformer, forteller redaktør Charlotte Haug. Hun var derfor ikke i tvil om at det ville være nødvendig å gjøre Tidsskriftet tilgjengelig også på nettbrett. Selv har hun vært en ivrig bruker av iPad-en fra den ble introdusert på markedet, og opplever hvordan egne lesevaner formes av den teknologiske utviklingen.

- Nettbrettene med iPad som den første og foreløpig viktigste blant dem, har på kort tid etablert seg som viktige premissleverandører for måten medisinsk kunnskap spres på. iPad-en har egenskaper som gjør at den egner seg spesielt godt til helsebruk, og flere steder er nettbrettet tatt i bruk til en lang rekke funksjoner i praktisk klinisk medisin, sier Haug.

Produkt tilpasset iPad-en og legene

- Tidsskriftets iPad-app gir deg alt innhold fra Tidsskriftets papirutgave: medisinske nyheter, kommentarer og debatt, original- og oversiktsartikler og aktuelt fra Legeforeningen. I tillegg får du tilgang til å søke i arkivet tilbake til 2008. Du kan søke i en spesifikk utgave og i enkeltartikler. Applikasjonen inneholder også temautgaver av Tidsskriftet. Den første versjon har temautgaver om muskel- og skjelettlidelser og om rettspsykiatri.

Det er lagt vekt på å utnytte nettopp de egenskapene som skiller iPad-en fra de øvrige digitale plattformene. Blant annet er designen tilpasset iPad, ikke bare overført fra nett- eller papirversjonen, slik man kan se det i en del andre tidsskrifter.

- Dette vil gi en unik leseropplevelse sammenlignet både med papir- og nettversjonen, sier Haug. Hun forteller at appen også inneholder funksjonalitet som vil gjøre Tidsskriftet mer nyttig for leger.

- Man kan bokmerke artikler, bygge opp sitt eget arkiv med artikler fra Tidsskriftet. I artiklene kan du markere/understreke tekst, du kan dele artiklene med andre, og skreddersy visning av artikler innenfor ditt eget interesseområde, sier hun.

Slik finner du appen

Du finner appen ved å gå til AppStore fra din iPad. Det enkleste vil deretter være å benytte søkefeltet øverst til høyre. Skriv «Tidsskrift for Den norske legeforening» og trykk på søk-knappen på tastaturet. Trykk på Tidsskriftets logo (Asklepios) slik at den dekker skjermen, og installer appen. «Installer app». Trykk igjen på knappen. Appen «Tidsskrift for Den norske legeforening» blir nå installert i Aviskiosken på din iPad.

Er du allerede abonnent eller medlem i Legeforeningen, kan du logge deg inn med samme brukernavn og passord som du benytter i medlemsportalen for å få fri tilgang til alle utgaver og funksjonalitet. Er du ikke abonnent, kan du kjøpe enkeltutgaver til 98 kroner.

Last ned Tidsskriftets iPad-app i AppStore.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media