Nettet lever - innholdet består

Tags:
  • arkiv
  • blogg
  • brukervennlig
  • Facebook
  • mobil
  • søk
  • Twitter

Tidsskriftet har lansert helt nye nettsider. Det eneste som ikke er nytt, er innholdet, men dette tror vi til gjengjeld kommer mye bedre frem med den nye løsningen.

Det er flere grunner til at vi har gjort denne omfattende endringen:

Vi ønsket å lage en nettside som i større grad prioriterer kjernefunksjoner for brukerne av sidene. Dette har vi blant annet gjort gjennom en enklere struktur og design. Som bruker av sidene skal du raskt kunne navigere deg frem til det du leter etter, og lese saker du er opptatt av. Søket er nøkkelen til arkivet. I arkivet finner du alt som er publisert i Tidsskriftet siden 2000, og dette er en av de viktigste tjenestene på Tidsskriftet.no. Dette er også blitt mer brukervennlig og brukerstyrt.Fra forsiden velger du nå om du vil søke i Tidsskriftets artikler eller i resten av nettstedet/nettnyheter. Artikkelsøket er forbedret med blant annet mulighet for avgrensning på år og spesialitet, og med tydeligere og enklere avgrensning på artikkeltype. I tillegg bestemmer du selv om du vil at søketreffene skal vises etter relevans eller publiseringsdato. I det avanserte søket kan du nå velge å søke kun i tittel/sammendrag. Forfattersøket her er dessuten forbedret, og du kan enkelt spore opp artikler ved hjelp av artikkelreferanse eller DOI-nummer.

Vi ønsket også at Tidsskriftets multimediale innhold, som podkaster, web-TV og videoer i artikler, skulle komme bedre frem. Det samme gjelder innholdet dere som brukere bidrar med, blant annet gjennom denne bloggen, Twitter og Facebook. Inngangen til dette stoffet finner du i den høyre spalten på siden.

Vi trengte en mer moderne teknisk løsning i bunnen, noe som vil gjøre det enklere å videreutvikle både Tidsskriftet.no og løsninger for mobile enheter. Valget har falt på eZPublish, som er blitt integrert med Moses – parallellpubliseringsløsningen vi benytter for arkivet vårt.

På grunn av den omfattende endringen som er gjort i teknisk løsning, vil mobilversjonen av Tidsskriftet være noe redusert i en periode.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media