Godt personvern skaper tillit

- Da jeg i mai 2010 ble utnevnt til direktør i Datatilsynet, fikk jeg mange hyggelige blomsterhilsener hjem. Tre av dem kom fra topper i helseforvaltningen. Dette satte jeg stor pris på, og samtidig skjønte jeg at helse og personvern var et felt jeg komtil å jobbe mye med, skriver Thon.
Han er gjesteskribent i siste nummer av Tidsskriftet.

- Hva vet folk flest om sine egne helseopplysninger? Folk har neppe en veldig klar oppfatning av hvor mange som egentlig har tilgang til journalen deres. Datatilsynet har gjennom årene utført mange tilsyn ved helseforetak for å sjekke nettopp dette. En del av tilsynene er blitt gjennomført i samarbeid med Helsetilsynet. Det vi ser etter, er typisk hvor vide tilgangene er, altså hvilket helsepersonell som kan se hvilke opplysninger. Vi er også opptatt av logging og varslingsfunksjoner i tilfelle journalsnoking, av interne rutiner og forankring i ledelsen. Det vi finner, er ofte nedslående.

Les hele saken:
Godt personvern skaper tillit

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media