Forskerbestemoren og "kjøleskapsmødrene"

– Det ville være et fryktelig scenario å vite svaret på alt, sier Eili Sponheim. – Forskning og kunnskap åpner jo bare dører inn til nye rom der det ofte avdekkes landskaper du ikke kjente til da du startet. Det er så fascinerende å se at det meste er mer komplekst og interessant enn du var klar over da du begynte å dypdykke i et tema. Jeg blir bare mer og mer ydmyk, forklarer hun på sitt behagelige vis.

Av kolleger beskrives hun som pinlig nøyaktig og svært grundig, med et dryss av impulsivitet og et sprudlende humør. Sponheim er rett og slett en feiende flott dame, en sånn som man klamret seg til etter å ha hatt henne som underviser på studiet – fordi man trengte gode kvinnelige rollemodeller.

Les portrettintervjuet:
Forskerbestemoren og "kjøleskapsmødrene"

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media