Den siste forelesningen

- Nå har jeg vært på min siste forelesning på medisinstudiet. 23 skoleår siden første skoledag ved Kjøpsvik skole. Det har gått noen år. Fascinert av tallenes klarhet startet jeg å studere matematikk. I en naiv Habermansk tro på den offentlige diskurs, studerte jeg journalistikk. Begge studiene har lært meg mye, men menneskets kompleksitet fikk meg for syv år siden til å starte som medisinstudent og senere forskerlinjestudent, skriver Losvik.

Han utelukker ikke at han blir lege ved en tilfeldighet. 
- Tanken har vært innom hodet mitt siden jeg var liten. Kanskje helt siden jeg gikk til skolen første gang i 1989. Nå er jeg (forhåpentligvis) snart cand.med. Jeg startet kanskje mest av alt fordi jeg hadde sjansen. Heilt ut må du gå, om du en gang skal komme tilbake. For å stå ved et liv og ikkje ei grav, synger Kari Bremnes i Sangen som søng i oss alle. Det ville vært langt mer modent ikke å gripe muligheten enn å gripe den. Men nå er jeg snart der, skriver han.

Hadde han valgt dette en gang til?
- Jeg vet ikke.

Les hele bloggposten:
Den siste forelesningen

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media