Korleis navigere i jungelen av ”frie” val?

- Å vere pasient i norsk helsevesen blir stadig meir komplisert. Pasienten får fleire valmogelegheiter, men samstundes blir det også stilt større krav. Desse krava ber med seg negative følgjer. Som pasient er ein nøydd til å halde seg oppdatert på det meste – i tillegg til å diagnostisere seg sjølv via Internett. Å vere pasient er blitt ein heiltidsjobb der ein kombinerer legeyrket med helseadministrasjon – og litt byråkrati i tillegg.

Korleis forventar ein eigentleg at alle pasientar skal klare å navigere i denne jungelen, spør Bakke?

På bloggen kan du også lese en liten, lykkelig historie om øyelege Maria Tjåland Ødegård som havnet fort og uventet på ortopediavdelingen i Førde. Skadet langt inne i fjellheimen klokken 11 og ferdig operert før klokken 17.30 er hun strålende fornøyd med norsk helsevesen.

Les bloggpostene:
Korleis navigere i jungelen av ”frie” val?
En liten, lykkelig historie

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media