Tidsskriftet i lommen

Emner: 
Android
iPhone
mobil
Denne artikkelen ble skrevet for bloggen Tidsskriftet publiserte i tidsrommet 2010-2014. Der presenterte vi frittstående kommentarer.
I vår spurte vi leserne av Tidsskriftets nettutgave om mobilvanene deres. Over 70% svarte at de bruker mobilen til å surfe på nett og at dette skjer både på jobben og i fritiden. Svarene er i tråd med medievanene i befolkningen generelt. Bilde av mobilversjonen av TidsskriftetNesten 80% svarte at de ønsker å lese Tidsskriftet på mobilen, og nå kan de det – i tilrettelagt versjon! Ved å gå inn på www.tidsskriftet.no fra mobilen din, rutes du rett til denne. Mobilversjonen er gratis, og du finner nyheter, siste nummer, alle artikler fra 2010-årgangen, søk, podkast og web-TV på den. Vi har valgt å lage en mer generell mobiltilpasning enn en iPhone-app for å nå flere. Samtidig har vi lagt vekt på at mobilversjonen skal fungere bra for iPhone. Grunnen er at undersøkelsen vi gjorde, viser at omtrent halvparten av de som er i målgruppen, har iPhone. Den andre halvparten spredte seg jevnt på andre operativsystemer og telefontyper. Det er mulig dette har endret seg nå. I alle fall får stadig flere nordmenn en såkalt smartphone - en mobil med programvare og enkel tilgang til Internett. Aller best fungerer mobilversjonen for iPhone med iOS4. Ved å åpne i Safari, og deretter legge Tidsskriftet til på hjemmeskjermen, får du opp en menylinjefunksjonalitet som gjør det lettere å navigere enn i andre versjoner. Det er vanskelig å få mobilversjonen til å fungere optimalt på alle telefontyper og operativsystemer. I skrivende stund har vi dessverre et kjent problem med scrolling i artiklene for de som benytter iPhone med iOS 3.1.3. Android-brukere kan ha problemer med lenken til podkastene våre. Vi synes likevel nå at den er bra nok til at vi vil gi deg sjansen til å bruke den. Oppdager du feil eller har ønsker om endringer, så del det gjerne med oss her på bloggen.

Kommentarer

(0)
Denne artikkelen ble publisert for mer enn 12 måneder siden, og vi har derfor stengt for nye kommentarer.