Tidsskriftet i lommen

Emner:
  • Android
  • iPhone
  • mobil

I vår spurte vi leserne av Tidsskriftets nettutgave om mobilvanene deres. Over 70% svarte at de bruker mobilen til å surfe på nett og at dette skjer både på jobben og i fritiden. Svarene er i tråd med medievanene i befolkningen generelt.Bilde av mobilversjonen av TidsskriftetNesten 80% svarte at de ønsker å lese Tidsskriftet på mobilen, og nå kan de det – i tilrettelagt versjon! Ved å gå inn på www.tidsskriftet.no fra mobilen din, rutes du rett til denne. Mobilversjonen er gratis, og du finner nyheter, siste nummer, alle artikler fra 2010-årgangen, søk, podkast og web-TV på den.Vi har valgt å lage en mer generell mobiltilpasning enn en iPhone-app for å nå flere. Samtidig har vi lagt vekt på at mobilversjonen skal fungere bra for iPhone. Grunnen er at undersøkelsen vi gjorde, viser at omtrent halvparten av de som er i målgruppen, har iPhone. Den andre halvparten spredte seg jevnt på andre operativsystemer og telefontyper. Det er mulig dette har endret seg nå. I alle fall får stadig flere nordmenn en såkalt smartphone - en mobil med programvare og enkel tilgang til Internett.Aller best fungerer mobilversjonen for iPhone med iOS4. Ved å åpne i Safari, og deretter legge Tidsskriftet til på hjemmeskjermen, får du opp en menylinjefunksjonalitet som gjør det lettere å navigere enn i andre versjoner.Det er vanskelig å få mobilversjonen til å fungere optimalt på alle telefontyper og operativsystemer. I skrivende stund har vi dessverre et kjent problem med scrolling i artiklene for de som benytter iPhone med iOS 3.1.3. Android-brukere kan ha problemer med lenken til podkastene våre. Vi synes likevel nå at den er bra nok til at vi vil gi deg sjansen til å bruke den. Oppdager du feil eller har ønsker om endringer, så del det gjerne med oss her på bloggen.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media