Høytflyvende og jordnær

Alme er allsidig. De som kjenner ham, beskriver ham som en mann som kan eller lærer seg alt. Han skulle først bli musiker, og spiller fortsatt ved alle slags anledninger. Da han og kona hadde vært gift i 13 år i sommer, overrasket han henne med en selvskrevet sang, spilt inn i studio, der han spilte alle instrumenter, sang og koret selv. Under medisinstudiet lærte han seg å reparere datamaskiner. Han lærte seg mye om IT, startet firma og utviklet programvare for elektronisk pasientjournal (EPJ) til håndholdte datamaskiner. Selskapet ble til slutt kjøpt opp av DIPS, der han fortsatt er medisinsk rådgiver.

Etter endt studium fløy han selv hele familien til Korsika i et lite propellfly, og siden kjøpte han seilbåt for å lære seg å seile. Da han hadde jobbet to uker på barneavdeling, ble han spurt om å bli redaktør for Paidos, bladet til Barnelegeforeningen. Der intervjuet han blant annet mange av legene som har formet pediatrifaget i Norge. Slik traff han Sverre O. Lie og ble engasjert i et prosjekt som førte til at hele familien Alme havnet i India.

Les hele portrettintervjuet:
Høytflyvende og jordnær

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media