Reisemedisin – mye mer enn vaksiner

Tags:
  • allmennmedisin
  • e-læring
  • reisemedisin
  • undervisning
  • webtv

Grunnkurs C er et obligatorisk kurs i spesialistutdanningen i allmennmedisin. Tidligere var dette et firedagerskurs, men Legeforeningen jobber nå med å gjøre to av dagene om til nettbaserte moduler.Akkurat nå jobber vi med modulen for reisemedisin. Holgeir Skjeie er spesialist i allmennmedisin og driver reiseklinikken Sørover i Kristiansand. I juni tok han med seg sønnen på 14 år til Peru. Der produserte Holgeir og sønnen, Elias, like godt videoreportasjer til kurset.- Reisemedisin er et ungt fagfelt som krever gode geografikunnkaper og evnen til å bruke skjønn. Å praktisere god reisemedisin handler om mye mer enn vaksiner, sier Skjeie.

Hva forventer pasienten?

Mellom meg og mine venner i den hardt prøvede legemiddelindustrien står legen. Det hadde jo aldri vært noe problem tidligere, men denne gangen skulle det dessverre vise seg at turoperatørens liste over reseptbelagte medisiner de mente jeg trengte, ikke korresponderte med antall resepter legen min var villig til å skrive ut. En lege som ikke virker, tenkte jeg.

Legg Hippokrates til side og bruk Sokrates’ metode – still kompetente spørsmål om hva og hvorfor. Som pasienter vet vi ofte hva som egentlig er best for oss, men søker gjerne en bekreftelse på at enkleste utvei er helt greit.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media