Legen, pasienten og musikeren

Fagsjefen for akuttmottaket og observasjonsavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus måtte i omtrent et halvt før transplantasjonen få intravenøs antibiotikabehandling hver dag. Likevel prøvde han å utføre noen lederoppgaver så godt han maktet.

– Jeg har i alle fall vært innom avdelingen nesten daglig for å holde meg varm i trøya frem til jeg ble innlagt her, sier han.

De siste årene har han og noen andre ildsjeler utviklet et nytt konsept for mottak av pasienter ved Stavanger universitetssjukehus.

– Vi har prøvd å sile ut dem som ikke nødvendigvis trenger høyspesialisert behandling og overført dem til en generell observasjons- og behandlingsavdeling. Her skal det være tett samarbeid mellom ulike spesialister så vi unngår tidkrevende henvisninger, slik at pasientene raskt kan få riktig hjelp. På det beste har vi fått det veldig godt til og har skrevet ut 80 % av pasientene i løpet av to til tre døgn. Gjennomsnittlig liggetid har vært ned mot 1,2 døgn.

Han snur seg langsomt mot nattbordet og drikker en slurk vann.

Legen og pasienten er også musiker. Han spiller bl.a. i The Harbour Folk Band og har gjort plateinnspillinger med Rita Eriksen, Anita Skorgan og Marianne Antonsen (The Queen Bees).

Les hele portrettintervjuet:
Legen, pasienten og musikeren

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media