Nesen – mer enn til å snyte seg i!

I dag kan migrenepasienter og enkelte kreftpasienter få smertebehandling med nesespray. En slik type nesespray bør også kunne brukes akuttmedisinsk, for eksempel hos barn med bruddskader og andre skader, og ved epileptiske anfall. Ved overdoser kan nesespray med nalokson være nyttig for utrykningspersonell, siden det ikke alltid er like lett å finne blodårer å stikke i hos disse pasientene. Også brukermiljøet og foreldre kan utstyres med nasalt nalokson. Mulighetene er mange.

– Men for noen typer nyttige neseprayer kan det være lite å tjene på for legemiddelindustrien. Det bør derfor være en offentlig oppgave å utforme legemidler som ikke har umiddelbar kommersiell interesse, skriver Dale.

Les lederartikkelen:
Nesen – mer enn til å snyte seg i!

Hør podkastintervju med Ola Dale:
Slår et slag for nesesprayen

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media