Bruk av MR ved skafoidfraktur

Det viser en kartlegging Trygve Holm Glad og medarbeidere har gjord. De har kartlagt antall skafoidfrakturer ved Oslo skadelegevakt, antall pasienter som ble gipsbehandlet uten å ha fraktur, andel diagnostisert med røntgen i forhold til MR og slik vurdert nytten av MR-undersøkelse i diagnostikken.

Selv om MR vil kunne føre til kortere tid med gips for en del pasienter, vil det trolig også føre til behandling av en del brudd som ville ha tilhelet uten gipsbehandling.

- Vi mener man må kunne anta at skafoidfrakturer som ikke synes på røntgen hos barn, tilheler uten gipsbehandling. Bruk av MR ved spørsmål om skafoidfraktur hos barn kan således medføre unødvendig gipsbehandling, skriver forfatterne.

Les hele saken:
Bruk av MR ved skafoidfraktur

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media