Kunsten å redde en mamma

Gerhardsen er generalsekretær i CARE Norge og mener at vi som har kommet langt på dette området må bruke vår kunnskap og erfaring for å hjelpe land som har langt igjen. Samtidig er vi helt avhengig av å forstå de lokale utfordringene dersom vi skal få til noe som helst, skriver hun.

- Hvert år dør over en halv million kvinner i forbindelse med graviditet og barnefødsel i verden. Mer enn 80 % av dødsfallene kommer av blødninger, svangerskapsforgiftning, utrygge aborter og andre forhold som i Norge behandles rutinemessig ved et sykehus. De aller fleste av disse kvinnene kunne blitt reddet dersom de hadde fått tilgang til helsetjenester som vi tar som en selvfølge, skriver Gerhardsen.

Les hele saken:
Gjesteskribent: Marte Gerhardsen

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media