– Nyttig å bruke ultralyd under fødselen

Komplikasjoner under fødsel kan oppstå plutselig og uventet. Det er viktig å vite fosterhodets posisjon og nivå i forhold til fødselskanalen når fødselen starter. Torbjørn Eggebø har undersøkt nytten av ultralydmålinger i slike vurderinger.

– Vi har undersøkt kvinner med ett foster i hodeleie og uten tidligere keisersnitt. Kvinnene var fordelt på to grupper. Hos kvinner med naturlig vannavgang ga ikke ultralydundersøkelse av fosterhodets posisjon noen informasjon om utfallet av fødselen. Transperinal ultralydundersøkelse, som gir informasjon om fosterhodets nivå i fødselskanalen, var derimot nyttig for å vurdere om kvinnene bør vente på spontan fødsel eller tilbys tidlig induksjon, sier Eggebø.

Les hele saken:
– Nyttig å bruke ultralyd under fødselen

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media