Ny kunnskap om diastolisk hjertesvikt

Halvparten av alle hjertesviktpasienter har redusert systolisk venstre ventrikkel-funksjon, den andre halvparten har diastolisk hjertesvikt. Ekkokardiografi er et viktig diagnostisk verktøy hos pasienter med hjertesvikt. Ved hjelp av nyere ekkokardiografiske teknikker kan myokardbevegelsen i form av deformasjon og hastighet måles direkte. Den tidligdiastoliske mitralringshastigheten (e') brukes over hele verden som en ekkokardiografisk markør på diastolisk hjertefunksjon. Norske forskere har nå undersøkt om gjenopprettende krefter generert i løpet av systolen (restoring forces) samt tidligdiastolisk load (lengthening load) ville bidra til å bestemme e', i tillegg til relaksasjonshastigheten.

– Resultatene viste at størrelsen på de gjenopprettende kreftene er en uavhengig determinant for e', i tillegg til relaksasjonshastigheten, sier førsteforfatter Anders Opdahl til Tidsskriftet.

Les hele saken:
Ny kunnskap om diastolisk hjertesvikt

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media