Ville du like å gå til en lege som er psykopat?

I teorien høres det både enkelt og fornuftig: Man bør intervjue alle som søker opptak til medisinstudiet, slik at man kan luke ut dem som åpenbart er uegnet til å bli lege. Det vil være best for søkerne selv, som slipper å bruke tid og penger på noe de ikke passer for, for doktorskolene, som slipper å bruke ressurser på studenter som ikke får det til, og for de fremtidige pasientene, som slipper å møte leger som burde ha blitt noe annet.

Tittelen på denne lederen er hentet fra et oppslag i Tidsskriftet i 1992. Da pågikk det en heftig debatt om opptakskriteriene til medisinstudiet. Stridens kjerne var et forslag fra Det medisinske fakultet i Tromsø om å måle personlig egnethet ved hjelp av spørreskjema og intervju av søkerne. Forslaget er nå dukket opp igjen, også denne gang fra Tromsø. Det går ut på at 20 % av søkerne skal vurderes skjønnsmessig gjennom intervju eller andre metoder. Fremlegget har imidlertid ikke vunnet gehør ved de andre lærestedene.

Les hele saken:
Ville du like å gå til en lege som er psykopat?

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media