Skjevfordeling i helse-Norge

Når noe virker for godt til å være sant, er det som oftest det. Derfor er det grunn til å være skeptisk når noen påroper seg en såkalt vinn-vinn-situasjon - altså en løsning der alle vinner og ingen taper. Det finnes få slike situasjoner i virkeligheten. Vanligvis betyr det at noen aktører har funnet en løsning de synes er gunstig og ønsker å få oppmerksomheten over på noe annet. Strategien lykkes ofte. For hvis alle virker fornøyde, mister oftest mediene interessen, beveger telelinsene i en annen retning og henter andre gjester til talkshowene.

Men når noen vinner, taper som regel andre. Da både administrerende direktør i Helse Sør-Øst Bente Mikkelsen og helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad på pressekonferanse 8.5. 2005 gledestrålende erklærte at de hadde funnet en løsning på pasienthotellsaken på Radiumhospitalet, som var intet mindre enn en vinn-vinn-vinn-situasjon, var det derfor grunn til å spisse ørene og skjerpe oppmerksomheten. Hvem hadde tapt? Og hvor mye?

Les hele saken:
Riksteateret

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media