Frykt ikke flåtten

Det skriver Preben Aavitsland i en lederartikkel i siste nummer av Tidsskriftet.

Avisoppslag og pasienthistorier kan forsterke frykten for bitt av skogflått og ødelegge nytelsen av en god sommer langs kysten. Budskapet til publikum bør derfor være at risikoen for å bli rammet av alvorlig borreliose er svært liten og at risikoen kan reduseres ytterligere ved enkle tiltak. Selv i områder med mye flått er sannsynligheten for at en flått skal suge seg fast, svært liten - bare noen få prosent. Faren for at flåtten også er smittebærer for B burgdorferi og klarer å sitte så lenge at den kan smitte (vanligvis 2 - 3 døgn), er enda mindre. I et høyendemisk område i Sverige var det bare om lag 0,5 % av flåttbitt som førte til sykdom. Studier i andre land har vist opp til 3,2 %, skriver Aavitsland.

Les hele saken:
Flåttsommer

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media