Nye slimhinnevaksiner som kan sprayes inn i nesen

Med en slik vaksine mot influensa ble det oppnådd like god immunitet som med vanlige influensavaksiner til injeksjon. Ved å utnytte potensialet for at ikke-levende slimhinnevaksiner kan bli praktiske og økonomiske i bruk, er det sannsynlig at flere infeksjoner kan bringes under kontroll. Det hevder forfatterne av en artikkel publisert i Tidsskriftet nr. 21/2006.

Den eneste ikke-levende slimhinnevaksinen på markedet i dag er en koleravaksine som drikkes. Fordelene ved slimhinnevaksiner som kan gis gjennom nesen er åpenbare, spesielt i forbindelse med verdensomspennende vaksinasjoner. Den levende poliovaksinen representerte den første slimhinnevaksinen i allmenn bruk. Først da denne vaksinen som ble gitt som dråper rett i munnen, kom på markedet i 1965, ble det mulig å vaksinere store deler av verdens befolkning mot poliomyelitt.

Slimhinnevaksiner i utvikling

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media