Ny nettportal med kommunehelseprofiler

Mandag 28. august lanseres portalen som får adressen: www.shdir.no/kommunehelseprofiler. Den er et samarbeidsprosjekt mellom Sosial- og helsedirektoratet, Statistisk sentralbyrå og Folkehelseinstituttet.

– Den viktigste informasjonen i portalen er helsestatistikken, sier Frode Forland, divisjonsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet.

Folkehelsestatistikk

– Det finnes statistikk innen en rekke folkehelseområder som kommunene bør ta i betraktning i arbeidet med samfunnsplanlegging, arealplanlegging og konsekvensutredninger. Statistikken er sortert og presentert på kommune-, fylkes- og landsnivå. Dermed kan man enkelt hente ut, sammenlikne og kombinere akkurat de opplysningene som kommunene trenger, opplyser direktoratet.

Bak tallene finnes både faktadokumentasjon, fagartikler, litteraturhenvisninger og linker til andre relevante nettsteder. Forland oppfordrer kommuner til å la seg inspirere av eksempler på prosjekter og tiltakspakker som har vært en suksess i andre kommuner.

Ønsker tilbakemeldinger

Kommunehelseprofiler vil være under kontinuerlig videreutvikling og forbedring. Det videre arbeidet vil bygge på erfaring og tilbakemeldinger fra kommuner rundt omkring i Norge, melder Sosial- og helsedirektoratet.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media