Jahreprisen til hjerneforsker

Jon Storm-Mathisen. Foto Kari Tveito

Hjerneforskningen i Oslo står internasjonalt sterkt, og Storm-Mathisen har bidratt betydelig til å sette Oslo på verdenskartet innenfor dette feltet. Han er en av Norges mest siterte vitenskapsmenn, heter det i en pressemelding fra Universitetet i Oslo, som deler ut prisen på 1 million kroner. I et intervju med Tidsskriftet i fjor sa Storm-Mathisen at det er hardt arbeid og gode medarbeidere som har gjort ham til en av Norges mest meritterte forskere.

Yngre etterfølgere

Anders Jahres pris for yngre forskere deles i år mellom professor Farrukh Abbas Chaudhry ved Universitetet i Oslo og professor Poul Nissen ved Universitetet i Århus. Denne prisen er på 400 000 kroner. Også Farrukh Abbas Chaudhry er tidligere intervjuet i Tidsskriftet . Han fortalte da at det var Storm-Mathisen som introduserte ham for hjerneforsking.

Største nordiske

Jahreprisene deles ut hvert år, og er den største prisen i biomedisinsk forskning i de nordiske landene. Overrekkelsen finner sted i Universitetets aula fredag 13. oktober.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media