Mental Helse sier nei til sponsing

Det var Mental Helses landsstyre som med et knapt flertall nylig sa ja til sponsing generelt, men nei til legemiddelkroner. Organisasjonen understreker at de ikke er imot medisiner mot psykiske lidelser, men at de ikke ønsker å forbindes med noe bestemt legemiddelfirma.

– Vi sier nei fordi vi ønsker å være uavhengige, og kunne uttale oss fritt for eller imot psykofarmaka. Vi ville aldri latt oss påvirke, men det dreier seg mer om hva omverdenen tror, sier generalsekretær i Mental Helse, Olav Kasland, til Tidsskriftet.

Beskjedne beløp

Økonomi var hovedargumentet til mindretallet som stemte ja. Hittil har organisasjonen mottatt beskjedne beløp fra legemiddelfirmaer. I fjor dreide det seg om 25 000 kroner. Til tross for lave beløp, har støtten utgjort et visst problem.

– Vi har merket det for eksempel når vi har frontet politiske saker, og spørsmålet om sponsing har kommet opp. Kredibiliteten og troverdigheten vår vil nok øke når vi ikke har noen økonomiske bindinger, mener Kasland.

Ikke spilleautomater

I tillegg til offentlige midler er Mental Helse avhengig av frie midler. Nå er det opp til generalsekretæren å komme med forslag til hvor disse midlene skal komme fra. Det eneste Kasland er sikker på er at det ikke blir fra spilleautomater.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media