Läkartidningen blir medlemsblad

Fra 1. januar 2006 vil Läkartidningen inngå som en del av medlemskapet i Sveriges läkarförbund, og blir en obligatorisk del av medlemsavgiften. Dermed vil de fleste svenske leger få tidsskriftet automatisk tilsendt, mens pensjonister, studenter og andre interesserte kan tegne abonnement.

Tilgang til nettutgaven

For de yrkesaktive legene innebærer det en økt medlemsavgift på 500 kroner i året. I tillegg til 42 utgaver i året, inkluderer det også tilgang til tidsskriftets nettversjon og fulltekstartikler fra arkivet. Om kort tid vil nettutgaven kun være tilgjengelig for lesere med brukernavn og passord.

Færre abonnenter

Avgjørelsen om å gjøre Läkartidningen til et medlemsblad ble tatt i mai 2005. Noe av årsaken er at det har vært en nedgang i antall abonnenter, til tross for at mer enn 80 % av legene oppgir at de leser bladet regelmessig, skriver leder i den svenske legeforeningen, Eva Nilsson Bågenholm.

Ny redaktør og økt opplag

Det svenske legetidsskriftet, som fylte 100 år i fjor, har et opplag på 26 300 og rundt 116 000 lesere per nummer, men planlegger å øke opplaget til 40 000. I september 2005 ble Jonas Hultkvist ansatt som ny sjefredaktør, etter Kristina Räf. Han har planene klare for fremtiden.

– Tidsskriftet skal fremdeles være landets ledende tidsskrift for medisinsk vitenskap. Men vi skal også skildre livet som lege – etisk, moralsk, karrieremessig og ikke minst i et lederperspektiv. Og vi vil være det åpenbare debattorganet i medisinske og helsepolitiske spørsmål, skriver Hultkvist.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media