Passerer ti millioner beinmargsgivere

Det internasjonale nettverket av beinmargsregistre (Bone Marrow Donors Worldwide) lagrer donoropplysninger fra 56 beinmargsgiverregistre og 19 navlestrengsblodbanker i 42 land.

– Etter 16 års drift passerer databasen denne høsten ti millioner registrerte stamcellegivere, sier leder for Det norske benmargsgiverregisteret, seksjonsoverlege Torstein Egeland ved Immunologisk institutt, Rikshospitalet-Radiumhospitalet.

I det norske registeret, som drives med støtte fra Kreftforeningen, har nå 23 417 nordmenn registrert seg som donorer. Siden oppstarten er det på verdensbasis utført mer enn 50 000 transplantasjoner med stamceller fra givere som ikke er i slekt, hvorav 212 av pasientene er norske. 239 givere fra det norske registeret har donert stamceller til norske eller utenlandske pasienter.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media