Gro etterlyser mer giverglede

MedHum 2005, her representert med leder Peter Jourdan og pressekontakt Karen Sofie Christophersen, takker legene for all støtte. Foto Erik Skjellegrind

Lege, tidligere statsminister i Norge og generaldirektør i Verdens helseorganisasjon (WHO), Gro Harlem Brundtland, synes det er flott at medisinstudentene engasjerer seg i noe mer enn studiene.

– Det er viktig å skape holdninger og symbolisere at verdenshelseproblemer er viktig å bekjempe, også i Norge, sier hun til Universitas.

Hun synes likevel ikke at nordmenn gjør nok.

– Hvis vi ser på økonomiske overføringer gir Norge mer enn de fleste andre. Men som individer skal vi likevel ikke ha god samvittighet, mener Gro Harlem Brundtland.

Viktig med engasjement

Leder av MedHum 2005, Peter Jourdan, er delvis enig med Brundtland.

– Det er viktig at legestudenter engasjerer seg i internasjonal helse, men personlig mener jeg det gjøres for lite. Alle som virkelig ønsker å gjøre en forskjell, har mulighet til det. Men samtidig finnes det uendelig mye annet som folk bidrar til, enten det er helse, menneskerettigheter eller andre problemstillinger. Det viktigste er at man er bevisst, og gjør det man kan, sier Jourdan.

Store beløp

MedHum ble startet i 1991, og de siste årene har studentene samlet inn beløp på mellom 1,5 og 1,7 millioner kroner under hver aksjon, ved hjelp av bøssebæring, konserter, bamsesykehus, revyer, og i år også kondomskoler. I disse dager pågår opptellingen etter 2005-aksjonen for fullt, og pengene vil denne gangen gå til forebygging av AIDS blant flyktninger i Afrika. Jourdan er svært fornøyd så langt.

– Vi har i alle fall gjort så godt vi kan, og så er spørsmålet om vi har klart å engasjere nok, sier han.

Takker legene

Han vil blant annet takket legene for all støtten de har gitt, både gjennom fotoutstilling og auksjon, og gjennom Legeforeningen.

– Vi håper likevel at enda flere vil benytte giroene som ble sendt ut via Tidsskriftet, og også direkte til alle allmennlegekontorer og spesialistkontorer. Det vil være et utrolig løft hvis alle gir litt, og helst innen slutten av september, sier Peter Jourdan.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media